Skip to content

TUINRENOVATIE

20 jaar ervaring in het opknappen van tuinen

Vakmanschap, communicatie en een duidelijke maar creatieve aanpak. De ginkgo is de renovatie hovenier voor het opknappen van uw tuin, openbare ruimte of landgoed.

Met tuinrenovatie toveren wij uw tuin op duurzame wijze om tot een plek om van te genieten

Opnieuw genieten van uw tuin

Tuinrenovatie

De meeste tuin renovaties reflecteren de geschiedenis van het huis of landgoed maar de gewone achtertuin kan na jaren van verwaarlozing natuurlijk ook een opknapbeurt gebruiken.

Tuinrenovatie bestaat uit tal van renovatie werkzaamheden. Denk aan renovatie van bestrating (bijvoorbeeld uw oprit), terrassen (borders herstellen) en beplanting (hergebruik en nieuw combineren). De Ginkgo heeft ervaring met de renovatie van tuinen rondom historische panden, publieke gebouwen, kerken en uiteraard de voor- en achtertuin.

Voor tuinrenovatie of het restylen van uw tuin heeft u een vakman nodig want vaak is het niet nodig om een geheel nieuwe tuin aan te leggen. Een passend advies is belangrijk om tot een duurzame renovatie te komen omdat verschillende factoren zoals hergebruik, bodemcompesitie en ligging van uw tuin het totale kostenplaatje van de renovatie bepalen.

restyle of redesign uw tuin met duurzame tuinrenovatie
met onderhoud of onderhoudsvrije renovatie van uw tuin?

Onderhoud na renovatie

Om uw tuin na de renovatie te behouden zoals die is, heeft u de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten.

Met het onderhoudscontract heeft u gegarandeerd een tuin die er iedere maand of ieder jaar weer verzorgd uit ziet. Iedere tuin heeft in meer of mindere mate tuinonderhoud nodig. U kunt ons inschakelen voor het uitvoeren van al uw tuinonderhoud in Maastricht en omstreken.

tuinrenovatie service, voorbeeld van voortuin

Hoe werkt dat, een tuinrenovatie?

Om een tuin succesvol te renoveren is behoorlijke vakkennis nodig. Meestal begint een renovatie met een nieuw ontwerp, althans van de delen waarvoor dat nodig is, voor meer duidelijkheid hierover overleggen wij graag met u.

Vervolgens gaan wij uiteraard de tuin ruimen om plaats te maken voor werkzaamheden, nieuwe tuin elementen en beplanting. Een belangrijk aspect van tuin werkzaamheden, met de nadruk op tuin renovatie (in verbandt met bestaande tuin en beplanting), is kennis van plantontwikkeling. Wij beginnen pas met uw tuin zodra wij een goed beeld hebben van het type beplanting en de ontwikkeling daarvan.

Andere belangrijke aspecten van tuinrenovatie zijn de snoeiwijze en het ruimtelijk inzicht toegepast op het ontwerp of tijdens de werkzaamheden.

voorbeelden van tuinrenovatie

Omschrijf uw droomtuin!

Wilt u De Ginkgo inschakelen voor een van onze hoveniersdiensten? Vul het offerte formulier in en wij nemen zsm contact op.